Ny skytte?

Ny skytte?

Her er lidt vejledning til, hvad du så kan gøre. Held og lykke med din nye sport.

Her er en lille guide til, hvad man kan gøre, hvis man har prøvet at skyde med pistol eller revolver til f.eks. et firma event, polterabend eller lignende og gerne vil lidt mere.

Nej, det er ikke nødvendigt at melde sig ind i klub med det samme for at skyde lidt mere. Stort set alle klubber tilbyder, at man kan komme og skyde nogle gange for at se, om det nu er noget, man gerne vil fortsætte med. Man betaler naturligvis for den ammunition man bruger og nogle steder for lån af bane/skyder, men ellers er der ikke nogle forpligtelser.

Den du føler dig bedst tilpas i. Og det starter måske med den første telefonsamtale. Så ring rundt til forskellige klubber i dit område og ”føl” dig frem. Tag evt. ud og besøg nogle klubber og se, hvordan du bliver budt velkommen. Så har du også lidt at sammenligne med.

Nej. Klubberne har klubvåben du kan låne og skyde med. De fleste klubber har lidt af hvert i forskellige kaliber. Det har den fordel, at du kan prøve forskellige skydere, inden du evt. skal ud og bruge penge på din egen.

Det er som med al anden sport afhængig af ambitionsniveau og, hvad man vil skyde. Små kaliber som 0,22 er meget billig i ammunition i forhold til 9 mm pistol og 0,38/0,357 revolver. Brugte skydere fås fra ca. 2000 kr og opefter alt efter smag og temperament. En god revolver fås fra ny til ca. 4000 kr. og en pistol der også kan bruges i konkurrenceøjemed fås fra kr. ca. 6000. Vil man have en rigtig ”formel 1” pistol, nærmer prisen sig 15.000-20.000.

Medlemskab af en forening ligger på omkring 200-500 kr. for et år.

Vil man ”hyggeskyde” lidt i sin forening og nyde det sociale i sporten, så kan det være en billig sport.

Men bliver man bidt af sporten og vil rejse land og rige rundt og deltage i internationale stævner, ja så kan det godt blive en del mere omkostningskrævende. Det bestemmer man helt selv.

Ja det kan du godt. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken skydning du vil dyrke og, hvilken klub du vil være medlem af. Men en god forening vil normalt hilse initiativ velkomment.

Du skal i begyndelsen have nogle erfarne skytter med til at hjælpe dig og ”sige god” for din konkurrence, baneopstilling osv. Det er ALTID sikkerheden, der er det vigtigste.

Der findes rigtig mange skydediscipliner. Flere af dem kan du læse om på denne hjemmeside under Skydediscipliner. Det er de færreste, der kræver licens (fås efter bestået kursus).

Hvad du kan skyde med licens (A og B), kan du læse om under indbydelser til kurser.

Nej. Normalt er det mest hensigtsmæssigt, at man er fyldt 16, og man kan blive ved så længe, man kan holde fast i skyderen.

Våbenloven foreskriver, at man blandt andet skal have været aktiv pistolskytte i mindst 2 år, før man kan få våbentilladelse til pistol/revolver. Indtil da må din skyder ligge i klubbens boks, når du ikke bruger den på banen. Skal du til konkurrencer uden for klubben, må du tale med din formand om, hvordan det løses rent praktisk. Der er flere muligheder.

Nej. Krav til riffel/haglbøsse-tilladelse er f.eks. jagttegn. Men kravene til pistol/revolver er strengere.

Nogle af ovenstående emner er uddybet på hjemmesiden skytteinfo.dk.

Kontakt Dansk Sportsskytte Forbund

Ønsker du at vide mere om DSF eller vores discipliner
så kan du finde kontakt info herunder.