DSF For skytter Stævneberetninger Phuket IPSC Championships 2007, Level II
Phuket IPSC Championships 2007, Level II
Skrevet af Keld Knudsen   
Onsdag, 18. april 2007 11:51
25 Feb. Phuket Shooting Range, Chalong, Phuket, Thailand
Jeg besluttede mig for at lave denne match rapport, da Thailand Practical Shooting Association (THPSA) i år også er ansvarlig for at afholde AustralAsia 2007 Championships, Level IV (http://www.australasia2007.com) og det kunne være interesandt for evt. deltagere fra Danmark at vide hvordan Thailand arrangerer og kører deres matcher.

THPSA, afholdt den 25. Feb Phuket IPSC Championship 2007, som jeg deltog i. Det var en Level II match i år, men normalt var det designeret som en Level III fik jeg at vide. 12 stages på en dag var opgaven. Det var relativt high round count match, mindste round count var 12 skud og generelt lå de på omking 20, med et par på over 30.

Da jeg nu bor i Thailand og nærmere bestemt Phuket, var det uden de store problemer for mig at deltage, så jeg kan ikke berette noget om hvordan det er med at medbringe våben med flyforbindelser, men alt info som man skal bruge kan man finde på (http://www.australasia2007.com)

Derimod kan jeg sige at der er stor civil våbenbesiddelse i Thailand. Og i lufthavnene kan man se over Check-In skranken at hvis man har våben med, skal man gøre personalet opmærksom på dette og når man kommer til ens afgangsgate, er der et ny skilt som påbyder at nu skal alle våben være afladt inden man går igennem gaten. Så de er vant til at omgås våben, så jeg kan ikke se det burde være et problem.
Nå, igang med selve match rapporten.

Skyderen og ammunition.
Jeg lånte en skyder af en skytte fra den lokale klub, som jeg skyder i. Det var en Open STI gun med C-More sigte, og en masse porte i piben og compen i kaliber .38 Super.
Jeg havde kun mulighed for at træne med den en dag og skød kun 100 skud, da klubben var løbet tør for .38 Super ammunition. Det er ikke tilladt i Thailand at hjemmelade egen ammunition, så al ammunition her er fabrikslavet. Så alt jeg fik lavet af træning var kontrol af hvor skyderen ramte på forskellige afstande og så lidt træk for at finde dotten igen. Havde ikke håndteret en åben skyder siden Rooster sidste år. Jeg fik at vide at jeg kunne købe .38 Super ammunition ved registreringen ved Matchen om morgenen, så det stolede jeg selvfølgeligt på.

Problemer fra morgenstunden, tegnene på en kommende “Thyco Brahes” dag.
Da morgenen oprandt på matchdagen og jeg var ved at starte min scooter hjemme for at tage til skydebanen, blev jeg ringet op og fik at vide at på skydebanen i Chalong, havde de ikke mere .38 super ammunition. Men nu havde de tilgengæld fået det i den lokale klub, Kathu, igen. Så jeg skulle lige køre forbi der og hente noget.

Kathu ligger i den direkte modsatte retning af Chalong fra mit hjem og ca. 15 minutters kørsel hver vej, så det blev lige 30-45 minutters tillægstid, før jeg kunne være på skydebanen hvor matchen skulle foregå. Nå, men jeg fik afhentet ammunitionen 300 skud, fuldkappet, som de forsikrede mig var powerfaktor Major.

Da jeg så er på vej til Chalong, punkterer jeg på min scooter...

Nu var jeg efterhånden ved at være lidt træt af denne morgen, men jeg fandt et sted som kunne reparere mit dæk, men det tog også lige 30 minutter, da der var 2 lokale foran mig som skulle have repareret deres dæk også.

Da jeg endelig ankom til skydebanen var registreringen i fuld gang og jeg mødtes på P-Pladsen med “Prasert” som jeg skulle låne skyderen af. Han skulle selv deltage i Production Division med sin CZ SP-01, så jeg kunne bruge hans Open STI skyder uden problemer.

Ved registreringen blev jeg spurgt om hvilken klassificering jeg havde. Jeg sagde International B-Class, Denmark Master Class (Jvf. IPSC.org's system) Så de puttede mig i Master Class, Open Division, Major PF. Jeg fik scoresheets, verification sheets og en kasket med Phuket IPSC Championship logo på.

Her i Thailand, giver de 1. 2.og 3. plads i hver division en pokal, så det ender som regel med at blive en ret lang præmieoverrækkelses ceremoni.

Jeg var i Squad 5, men af en eller anden grund blev jeg og en anden skytte, en Thai, sat sammen med Squad 6 men så var det ellers i gang med at skyde.Stage 4

Vi startede på Stage 4, som var en 24 skuds long course. Liggende på ryggen på et bord og skyderen i Condition 2, (Magasin påsat, ingen patron i kammeret) liggende på en stol for enden af bordet. Det er meget typisk for IPSC i Thailand at der er megen våben manipulation. Der er rigtigt mange forskellige start positioner, med våbenet i Condition 2 og 3.

Det gik som det gik, jeg mener jeg fik en eller to miss på den første stage, så stilen fra morgenstunden fortsatte, alt hvad der kunne gå galt, gik galt. Murphy havde bestemt set sig lun på mig denne dag.Stage 5

Banedesign og administration
Banerne generelt var godt designet og der var lagt stor arbejde i udsmykningen og opsætningen af banen med mange vægge, porte, døre, svingere og en masse stål. Thaierne elsker at skyde stål, især de små plates. På en af banerne var der også en Quad Bike som start postion.


Stage 9

De havde militæret til at hjælpe med at lappe skiver, så det skulle man heller ikke hjælpe til med. Man skulle bare komme og skyde og have en god dag.

Der var ligeledes ved hver bane opsat telt pavillioner så man kunne gå i skygge og der var en stor køleboks som blev fyldt op med vand og is hele dagen, hvor man bare kunne gå hen og tage vand når man havde behov for det, gratis. Meget god ting i den fugtige varme.Teltpavilion

Poppere, kronograf, Miss og NS'ere...og varmen.
En af tingene som spillede mig et puds, som jeg glemte hver gang bippet lød, var at deres poppere i denne match var fremadfaldende poppere, ikke nok med det, de var også langsomt faldende. Alle poppere i den klub jeg skyder i normalt hernede og dem vi har i DK er bagudfaldende poppere og jeg har en indgroet vane med at hvis en popper er en aktiverende popper, for en svingere eller lign. eller den er det sidste mål jeg skyder før jeg går videre til en ny skyde position, så skyder jeg normalt to skud på den, for at undgå at den ikke falder og jeg så skal tilbage og skyde på den igen. (Efter devisen, hellere bruge 0.2 sek mere som sikkerhed, istedetfor at spilde 5 sekunder senere, hvis den ikke falder eller få penalties) Men med fremad faldende poppere, så var det rent tidsspilde at gøre dette, men det var sådan en indgroet vane for mig, at jeg blev ved med at gøre det, hele matchen igennem og i en match med så mange poppere, så gav det mig et massivt tidstab...Doh!

Da vi var færdige med at skyde alle banerne, skulle vores ammunition kronograferes og i tråd med resten af dagens oplevelser, fandt jeg ud af at min ammunition ikke var Major PF, men Minor PF...ARGH!!!!

Min skydning denne dag vil jeg ikke gå så meget i detaljer med, men jeg vil sige at jeg ikke skød så godt som jeg mener at jeg kunne. Jeg skød 6 miss og en No-Shoot og endte på ca. 80% af vinderen, på en 8. plads. Så jeg var ikke tilfreds. Men de havde en Shoot-Off og jeg fik at vide at jeg skulle deltage der også. Men jeg tabte i første runde til ham som vandt selve matchen og gik hen og vandt Shoot-Off'en også.Shootoff opstillingen

Det var en varm dag også. Thailand ligger generelt på ca. 30-35 grader celcius med en meget høj luftfugtig hed året rundt, varmere i lav sæsonen og køligere i høj sæsonen. (Turist høj sæsonen i Thailand er fra November til starten af Marts.) Så jeg drak en masse væske fra morgenstunden og hele dagen igennem, i alt 5-6 liter, vand og Gatorade, men jeg skulle ikke tisse på noget tidspunkt og lugtede af petroleum da dagen var ovre, så hvis man skal herud til AustralAsian 2007 i December, så vær forberedt på at man hurtigt kan dehydrere hvis man ikke indtager nok væske.

Men alt i alt var det en god dag alligevel ,da jeg fik mødt en masse andre Thai'er end dem som jeg normalt skyder sammen med i klubben og jeg fik en forsmag på hvordan forholdene er når man skyder IPSC i Thailand. Mødte også en svensker som jeg fik en snak med, som var på ferie og benyttede lejligheden til at skyde denne match. Han havde taget sin skyder og rig med hjemmefra og havde vist ikke nævneværdige problemer med at få det derned.


Stage 11

AustralAsian 2007 foregår i Pattaya, og om forberedelse dertil, vil jeg i Juni (06-10 Juni) se om jeg kan få tid til at deltage i Thailand Standard IPSC Championships 2007 Level III, som foregår netop på banerne i Pattaya, hvor AustralAsian 2007 skal afholdes i December. Så se frem til en ny match rapport med detaljer deromkring engang i Juni måned, hvis jeg kan få det til at passe sammen med arbejdet.

Tak for denne gang,
Jeres udsendte medlem i Thailand
 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2018 RocketTheme Joomla Templates