DSF For skytter Stævneberetninger Tre PMer på een weekend
Tre PMer på een weekend
Skrevet af Ralf K. Jensen   
Mandag, 11. juni 2007 20:55
Dobbeltsejr til STI Euroteam i Czech Nationals 2007 Igen var hele STI Euroteam/Team Hornady draget af sted til én af Europas største matcher: Denne gang var Czech Nationals 2007 med i alt knap 300 deltagere fra 17 forskellige nationer. Matchen fandt sted i Tabor-Operany, samme sted der i 2004 dannede scenen for Europamesterskaberne i IPSC.

Det er sjovt at se hvordan Tjekkiet i løbet af de sidste 6-7 år har overhalet adskillige store skydenationer indenom når det drejer sig om IPSC. Jeg kender ikke andre lande, hvor der så målrettet arbejdes på at fremme eliten som i Tjekkiet. Det skyldes ikke mindst at landet huser egen våben- og ammunitionsproduktion (f.eks. CZ og S&B), der kanaliserer ganske store summer ud i skydesporten. Det kan derfor ikke undre at Czech Nationals 2007 regnes som en af de hårdest omkæmpede konkurrencer – hvad enten det gælder Standard, Production eller Open.

Hvordan var banerne? Stagene var gode, om end selve konstruktionen var lidt en nedtur efter man lige har deltaget i STI Euro Open i Phillipsburg. Rent skydeteknisk set var banerne dog meget interessante. Det ganske svære baner – mange halve skiver, kombineret med rigtig lange afstande. Ganske meget temposkift, hurtige splits på tæt hold, skiveskift til lang afstand og tilbage igen. Generelt var præcisionen sat i højsædet på matchen – her et par eksempler:

På én bane skulle man trække og beskyde 4 halve skive på 25-30 meter, med PT’ere umiddelbart op ad skiverne. Banen gik godt og jeg lavede kun 2 C’ere, mens mange af mine konkurrenter kom til at skyde en miss og/eller PT på denne bane.
På en anden long course skulle man først fælde to stålmål (poppere) på 50 m, inden man kunne skyde resten af banen. Trick’et på en sådan bane er selvfølgelig at lægge popperne ned i første forsøg. Blot 2-3 ekstra skud og så er tiden gået. Her hjalp STI’ens super præcision med Hornady’s XTP-projektiler og begge poppere gik ned i første forsøg.


For STI Euroteam/Team Hornady var matchen en blandet fornøjelse. Vi mistede Fabrizio Pesce/ITA pga. en ærgerlig DQ (mest pga. Fabrizio’s manglende engelsk kundskaber som gjorde at han misforstod en sikkerhedsvinkel). Herbert Jakob/GER og Gregory Midgley/GER startede dårligt men forbedrede sig en del gennem matchen. Saul Kirsch/NED var til gengæld hot og skød en flot match, og scorede 1. plads i Open lige foran Martin Kaminizek. Irene Canetta/ITA måtte sande at de tjekkiske piger også godt kan skyde men landede alligevel på 4. pladsen i Lady Open division. Undertegnede skød rigtig godt – en helt ”clean match” (ingen miss/ingen PT) og kun ganske få ekstra skud. Alt i alt rakte det til 1. pladsen i Standard division, kun et flækket og tilspidset hår foran 2: Petr Znamanek, 3:Josef Rakuzan og 4:Oliver Damm.


Vinderne i Open og Standard

Til slut vil jeg gerne sige tak til mine sponsorer. Uden deres støtte ville det ikke være muligt for mig at være konkurrencedygtig på topplan. Min tak går til:

Topguns v/Kristian Eriksen
STI
Hornady
VECTAN
Sordin
Safariland


 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2018 RocketTheme Joomla Templates