DSF For skytter Stævneberetninger Et kejserligt stævne
Et kejserligt stævne
Skrevet af Christian Christensen   
Tirsdag, 27. Juli 2010 23:44

Onsdag formiddag på kontoret på en allerede kedelig dag, ringer min tlf. Det er Hagemann der lige ville høre om jeg skulle noget i den kommende weekend. Den var fri, så han mente at jeg burde pakke tasken med skyder og krudt og tage med ham til Güstrow Open i Tyskland. Og jeg siger sku ikke nej til en udflugt med Hagemann. Det indbefatter altid en masse gode fif og råd. Og skydning i rå mængder.

Så fredag eftermiddag kl. 15 stod jeg klar på Kronprinsessegade og ventede på den sølvgrå kassevogn, der skulle bringe os til, hvad der viste sig at være en stor flot match i skønne kejserlige omgivelser.

Güstrow afholdes nemlig på de tidligere kejserlige skydebaner. Et stort godt anlagt område, med gode flotte forhold. Matchen er en level III, og dem har jeg kun skudt en af før. Det var osse på en udflugt med Hagemann´en, dengang til Quickborn.

Vi havde 2 timer til at nå til Gedser for at kunne nå færgen, men det klarede vi lige til øllet, i den tyske racer. Det må være de alu fælge der sidder på den, der får den til at flyve lavt.

Efter en færgetur og en buffet i færgens restaurant + 45 min kørsel ankom vi til Güstrow skydebane. Så kunne jeg lige blive tilmeldt og få udleveret mine scoresheets. RO´erne havde skudt prematch fredagen igennem, så vi hilste på et par stykker af dem og gik rundt og så på området.

Så hen og finde vores hotel, og her kan jeg med ro i sindet anbefale Hotel Tierpark til andre der vil tage ned og skyde i güstrow. Et ældre men flot og prisbilligt hotel. Her mødte vi nogle af dem vi skulle gå på squad med. 6 hollændere der viste sig at være nogle virkelig hyggelige og søde mennesker, med masser af erfaring i IPSC. Bla en tidligere europamester i revolver Bjorn Dietrich der nu er gået over til production, og Sasha Barentsen, Hanneke Vermeulen, Rein Heinze, Alexander Plagge og Paulo Marques.
Lørdag morgen stod Frants Pedersen, Bo stampe og Ulrik Birkjær klar til at joine os på squad 8 sammen med Christian Wilda. 

Så det var et squad med en meget stor erfaring, som jeg med min ringe erfaring skulle gå med. Men alle var flinke og hjælpsomme med at komme med gode råd og løsninger på de teknisk krævende baner, som tyskerne havde sat op. Mange af de 10 stages vi skød lørdag, havde svingere og drop turnere. Og skiver der kom svævende på stålwire, både på tværs og på langs af banen. Stort set alle skiver der stod stille var udelukkende 60% IPSC skiver, og de blir altså små ude på 20 meter. :-)  Der var brugt en masse plates og poppere også. Så der var rigeligt at se til, for at få skudt de forskellige mål i den rigtige rækkefølge, da svingere, svæveskiver og drop turnere alle udløste noget nyt på banen.
Godt der er noget der hedder : This is a long course, with MIN 26 shots....   Der gik lidt ekstra til hist og pist.

Lørdagen forløb lidt op og ned for mit vedkommende, skød nogle baner godt syntes jeg. Og andre baner blev gemt væk i baghovedet efter sidste skud. Lige indtil de andre på mit hjælpsomme squad lige ville kommentere min skydning og komme med gode råd.

Efter 10 stages i sol og lidt regndråber, var det hjem og skylle støvet af kroppen og så ud og spise lidt tysk med hollænderene. De kendte et godt sted fra sidst de var i Güstrow. God mad og super hygge rundede dagen af. Og så en god nattesøvn indtil det igen gik løs på pap og stål.

Søndagen forløb for mit vedkommende meget bedre, så det betaler sig altså at lytte til de kloge fandt jeg ud af. Selvom Hagemann tit siger jeg ikke lytter en ski... efter.
De 8 stages vi skød om søndagen var medium og short, så her skulle tænkes hurtigt og effektivt. Det blev der osse. Og jeg lavede kun en bane om til virkeligt crap. Så nu ved jeg at man skal ikke skyde stålet før end man er klar ved den skive det udløser. Så det blev til 7 gode stages den dag. Havde nu godt set på verifikationen at jeg havde nullet en bane om lørdagen. Det er resultatet af en medium course hvor man har en score der indeholder 4 mikes 1 PT og en procedure fejl. Men en virkelig flot tid var det.  Lignede næsten en tid Frants skød i Open :-)

Efter sidste skud var det bare at vente på endelig score som ville være til skue ved pris uddelingen kl 18. Ventetiden brugte vi på at teste den nye Benelli M4 1/2 auto shotgun. Det er et dejligt stykke skydejern. Ventetiden sluttede 1740 da frank Theil trådte frem og takkede alle skytter og hjælpere og ikke mindst Ro´er for en god match. Og her må jeg lige sige at det er en fornøjelse at komme hen til en stage, og se en RO i rød polo med det danske flag gøre et stort flot stykke RO arbejde. Så et stort klap på skulderen herfra til Mark Weisinger for et stykke proff arbejde som repræsentant for lille Danmark.

Frants hentede 2 pladsen i Open efter Christian Wilda, og førstepladsen og en PM i senior. Bo Stampe tog sølvet i standard og Ulrik nappede plads 6. Frank Theil var lidt ked af at han ikke kunne overrække Frants hans PM, og sølvet til Bo, da de allerede var kørt hjem af.  Hagemann kæmpede bravt mod Miroslav Zapletal der tog guldet foran næsen på Hage. Jeg selv endte på en 10 plads, og det er jeg tilfreds med, når jeg tænker på min blandede scores. Så der skal trænes lidt inde Cracow Open i august.


Alt i alt er var Güstrow Open en sjov match at skyde med mange nye props, bla windmill som jeg dog ramte med alle skud. Men det var også en hård teknisk match. Men det lærer man kun af sagde de kloge. Og lært det har jeg. Så det er med mange erfaringer rigere at jeg vil anbefale alle at tage derned og hilse på Frank Theil og hans kumpagner. De laver en oplevelse ud af en match.

Så på gensyn derude, og husk at hver skive skal ha 2 træf og stål skal falde for at tælle.

Christian

 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2019 RocketTheme Joomla Templates