DSF For skytter Stævneberetninger EM i Steel Challenge 2012
EM i Steel Challenge 2012
Skrevet af Knud Erik Poulsen   
Onsdag, 23. maj 2012 11:07

Så er de danske skytter vendt hjem fra EM i Steel Challenge i Holland.

Vi var: Finn Johansen, Jørgen Rigtrup, Michael Gjelsø, Emile Egebjerg og Knud Erik Poulsen. Finn og Knud Erik ankom fredag aften og Jørgen og Michael kom lørdag aften og skød alle deres skydninger om søndagen. Emilie og hendes kæreste Martin havde lavet en lille ferie ud af det og var allerede i Holland fra om fredagen.

For første gang opnåede vi som hold en placering blandt de 3 bedste, idet gruppen med Finn, Jørgen og Knud Erik vandt bronze i kategorien centerfire standard.

Herudover opnåede Knud Erik 3 individuelle medaljer i seniorklassen med 2 x sølv på Open Pistol og St. Revolver samt bronze på Open revolver.

Den danske gruppe (fra venstre):

Finn, Michael, Jørgen, Knud Erik, Emilie og Martin

For Emile var det første gang at deltage i et større mesterskab. Emilie skød første dag 0.22 og på andendagen (søndag) Open Pistol. Den sidste (en åben Glock) brød teknisk sammen på sidste stage. Gode råd var nu dyre - som man siger. Beslutningen blev, at Emilie lånte Knud Erik's åbne STI - som hun så gennemførte med helt uden problemer - en oplevelse der nok kunne have slået mange ud (ny rig, ny skyder, ny betjening etc.) Vi sender her en venlig tanke til de meget flinke og hjælpsomme RO'er, som hjalp med til at det kunne gennemføres under en ellers meget presset tidsplan på banerne.

Alle de danske deltagere leverede gode og solide resultater. Generelt var vi alle tilfredse, selv om vi dog alle oplevede svingende resultater fra stage til stage. Det sidste skyldes helt klart, at vi har haft begrænsede træningsmuligheder, men det er noget, vi vil arbejde på at forbedere ved et samarbejde mellem klubberne. Noget andet der snød en del på banerne var det dårlige lys. For alle os der bruger briller, er det her helt afgørende, at brillerne passer til øjnene. Det er ikke så afgørende i dagslys på en udendørs bane - men på en indendørs bane med kunstlys kan det få voldsom stor betydning.

Vi boede alle på det nærved liggende matchhotel (Hotel Frerikshof), hvor vi hver aften hyggede os med lækre 3-rettes menuer (deres bøffer var helt suverent møre :-)).

Det var en super god tur og et fantastisk veltilrettelagt og perfekt afviklet stævne med i alt knap 200 skydninger. Det var imponerende, så let det gik med afviklingen, selv om banernes kapaciet var presset til det yderste. Servicen på stedet var også helt i top. F.eks. kunne man købe frokostbilletter til ganske få Euro, noget, vi alle benyttede os af. I modsætning til tidligere år var luften på de indendørs baner i år faktisk ganske god pga en væsentlig forbedring af ventilationssystemet. Herudover var det ikke tillaldt at skyde med rent bly i centerfire klasserne - det har givet også hjulpet en del.

Præmiebordet var ikke mindre end imponerende. Der var præmier til alle deltagere. Selv med den laveste placering fik man mere med hjem i værdi end man havde givet i indskud. Sådan har det faktisk været ved EM i Steel Challenger i mange år. Det er dog ikke noget, der kommer af sig selv, men noget, som skyldes et formidabelt stykke arbejde fra arrangørernes side med at skabe de rigtige kontakter til et utal af store sponsorer. Det er 5. gang at EM i Steel Challenge afholdes i Holland med match director Hans Wigger som en af hovedkræfterne.

Det er helt klart et stævne, der kan anbefales at prøve. Der var i år i alt 16 skytter i klassen Ladies - det er også en meget positiv udvikling.

Afstanden er knap 700 km og ca. 9 timer, når man tager færgen fra rødby til Puttgarden. Skulle nogen være interesseret i at deltage næste år kan man blot kontakte nogen af de skytter, der er nævnt her i artiklen. Så skal vi nok finde ud af at organisere noget forberedende træning mv.

Mere info om stævnet: www.steelshoot.nl

 

 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2019 RocketTheme Joomla Templates