DSF For skytter Stævneberetninger EM i Steel Challenge 2003
EM i Steel Challenge 2003
Skrevet af Knud Erik Poulsen   
Torsdag, 03. Juli 2003 15:35
European Steel Challenge 2003
Ved Knud Erik Poulsen

Så er vi tilbage fra vores tur til Østrig. ”Vi” er Michael Theilsted, Kim Poulsen og undertegnede som var i Lienz for skyde European Steel Challenge i dagene 21. + 22. Juni.

Turen derned gik med fly fra Kastrup til Wien med SAS. Biletterne var købt gennem DSkyU, som har en aftale med SAS om sportsrejser. Biletterne udstedes gennem TQ3 travel i Idrættens hus, men bestilles hos Tommy Sørensen på Unionskontoret. Biletterne koster ca. 3.000 kr. pr. stk., er rimelig fleksible og tillader en personlig bagage på op til i alt 40 kg (mod normalt 20 kg.).


Kim på vej fra boks 1 til boks 2 i Outer Limits


I Wien lejede vi en bil gennem Avis. herfra gik turen på ca. 460 Km til Lienz. Da man kører øst-vest møder man ikke nogen generende tæt turisttrafik.

Vi tog derned allerede torsdag d. 19. om morgenen for at kunne holde hele fredagen fri. Denne dag benyttede vi til en bjergtur (i bil) op af Grossglockner Hochalpenstrasse – nok en af de flotteste strækninger i Europa.


Udsigten fra vors Gasthof


Vi havde lejet os ind på et af de mange Gasthof’s i Lienz – et 3-stjernet, med en god beliggendhed, god mad, og gode værelser. Pris ca. 300 kr. per nat pr. person.

Lørdag morgen gik turen i vores lejede bil ud til skydebanen, som ligger ca. 15 km uden for Lienz. Vejret var fint allerede fra morgenen med høj sol og næsten ingen vind. Da vi mødte op i indskrivningen kunne man huske vores fornavne uden at skulle se i papirerne – det var en meget fin velkomst at få. Vi skulle så blot betale (50 EURO pr. skydning). Herudover stillede vi også hold – det kostede 10 EURO pr. deltager for at deltage med hold i det hele (bedste skydning tæller).


Michael ved at skyde stoppladen


I modsætning til sidste år var skytterne delt op i squads. Det var meget bedre end sidste år, hvor det var lidt kaos når skytterne blot afleverede alle deres score-sheets til RO’erne på en gang. Desværre var der mange skytter som i år ikke kunne finde ud af det nye system. Det betød at systemet virkede fint den første ½ time – herefter tiltog anarkiet som dagen skred frem – men dog stadigvæk meget bedre end sidste år.

Vi havde valgt at vi alle ville skyde de 4 kategorier. det betød at vi hver skulle skyde henholdsvis 2 gange lørdag og 2 gange søndag. Der var indlagt middagspause begge dage. Desværre oplevede to af os at få vores genemgange ”kappet” over af en sådan pause pga. at skytterne ikke holdt deres tildelte squad-tider og at RO’erne ikke var hårde nok til at justere dette. Det er lidt generende i en skydning som Steel, hvor man som tiden går bliver mere og mere ”varm” – og dermed øger hastigheden.

På stedet var der ligesom sidste år et overdækket cafeteriaområde, som bød på virkelig god og lækker mad til rimelige priser.

Begge dage var der høj sol fra morgen til aften og en temperatur i skyggen som varierede mellem 31 og 33 graders celcius. Det er lang tid siden jeg har drukket så meget væske pr. dag som de to dage stævnet varede.


Fra venstre: Michael, Kim, Knud Erik i safety zone under en pause i skydningen


Og hvordan gik det så?. Genereret var vi godt tilfredse med vore skydninger – set i lyset af de begrænsede træningsmuligheder vi har på dette område her i Danmark. Kim fik en rigtig god gennemgang på Open Revolver med en tid på ca. 102 sek. Det gav overall en placering som nr. 37 ud af 176. Ganske pænt, da Kim blot for få mdr. siden har taget IPSC licens.

Selv er jeg registret med en bedste tid på ca. 110 sek. Jeg mener dog ret sikkert at der her er en fejl, idet jeg er registreret med en alt for høj tid på en af stagene. Hvis dette er korrekt vil min tid være ca. 103 sek. – en forbedring på ca. 9 sek. fra sidste år. Desværre får man ikke kopier af score-sheets – man er overladt til egne noteringer på papirlapper. Men det er selvfølgelig noget, som kan forbedres og jeg vil da også skrive til arrangørerne og foreslå forskellige forbedringsmuligheder.

Når vi er ved det negative er den er anden ting, som ikke var helt efter bogen – nemlig visse skytters håndtering af regelsættet. Det var her nogle skytter, som konsekvent holdt hænderne for lavt i udgangspositionen. Desværre var det nogen af de bedre skytter, som havde denne ”uvane”. Det værste var dog, at det ikke blev påtalt fra nogen af RO’erne. Det er også noget af det, som jeg vil skrive om til arrangørerne.

Når man ser bort fra ovenstående var det dog et virkelig godt arrangeret stævne, med masser af god og spændende skydning, under meget fine forhold og med fin service. I forhold til IPSC får man virkelig skudt meget på to dage, min. 580 skud – normalt noget mere, da det ikke kan undgås, at der skal ”repareres” en gang i mellem. Når man skyder revolver er man nødt til at skyde lidt mere ”safe” end ved pistol, da behov for genladning totalt ødelægger ens tid.


Saul vinder overall


Under stævnet fik vi også talt med Saul Kirsch, som havde en stand med sine produkter. Det var første gang Saul selv havde skudt denne konkurrence. Han viste os sine noterede tider som sammenlagt gav ca. 66 sek. og spurgte os beskedent om hvad vi mente om dem, da han selv var usikker herpå. Da jeg jo havde skudt konkurrencen før kunne jeg oplyse, at det helt sikkert var en vinder-tid. Saul vandt da også konkurrencen overall.

Stævnet var præget af mange sponsorer og et tilsvarende meget stort og flot præmiebord. Selv om vi ikke fik topplaceringer fik vi præmier med hjem for en værdi af skønnet 1500 – 2500 kr. I min egen andel indgik omkring 500 stk. 9 mm (Hirtenberger).


På vej


Det er ikke billigt at tage til Steel i Østrig, men det er en stor oplevelse og man oplever meget spændende og dynamisk skydning under meget fine forhold. Steel Challenge er efter min opfattelse noget vi helt klart skal arbejde for i Danmark, idet jeg tror at der her vil kunne være mange interesserede skytter.

 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2019 RocketTheme Joomla Templates