DSF For skytter Stævneberetninger Konge for en uge…
Konge for en uge…
Skrevet af Ralf K. Jensen   
Onsdag, 08. oktober 2003 13:00

Konge for en uge…


Bleg dansker på Sri Lanka

Afgang til Colombo, Sri Lanka.
Mellemlanding i Prag, hvor 4 nordmænd (Even Skaarer, Trond Nesseter, Kyrre Lee og Frank ”Santa” Sparby) og det tjekkiske hold (Martin Kaminiczek, M. Kaminiczek, Miroslav Havliczek & Milan) stødte til.


Billede fra lufthavn i Prag


Efter endnu en mellemlanding (denne gang i Dubai), ankom vi godt trætte til Colombo. Da vi steg ud af en klimatiseret flyver, føltes det som at gå ind i et drivhus – varmen og fugten var slem og klokken var kun 06.00 lokaltid! Det lovede ikke godt.

Vi blev mødt af en Customsofficer og en velkomstpige med et IPSC-skilt, som ledte os uden om al kødannelse ind i VIP-rum, hvor vi fik velkomstdrinks og blev guidet igennem papirarbejdet. Også transporten fra lufthavnen til vores hotel var arrangeret. Der stod minibusser (HiAce) med AC og chauffører klar.

Vladimir Pukin…
Transporten til hotellet varede godt to timer, og var – set med europæiske øjne - en blanding af kaos og dødsforagt: Hasarderede overhalinger før sving, modkørende biler i samme vognbane og en konstant brug af hornet (vores chauffør dyttede ca. 2 gange, hver gang han trak vejret). Skandinaverne tog det i stiv arm, betragtede det som en tur i rutsjebanen i Tivoli og fik et par gode grin på vejen. Med i bilen var Andrej (en russisk skytte), som måtte stoppe 3 gange på vejen for at kaste op og dermed var tilnavnet ”Vladimir Pukin” en realitet.


Typisk gadebillede


Vi ankom til hotellet Kani Lanka som var OK, men ikke nogen luksusoplevelse. 4-stjerner i Sri Lanka er ikke det samme som i Europa – f.eks. var der ikke TV på værelserne og én af dagene var det umuligt at få varmt vand. Vi smed os ved pool’en i et par timer inden vi skulle ud til registrering.


Et par billeder af hotellet


Registrering, skydebaner og åbningsceremoni havde man lagt på kasernen for 46nd. Special Task Force som vistnok er en specialenhed under politiet. Vi kigger efter squadding-lister, men kan ikke finde nogen…

Tatoo i Sri Lanka
Åbningsceremonien var storslået og bortset fra en kikset tae-kwon-do opvisning, mindede det mere om Tatoo i Edinburgh end et alm. IPSC-stævne. Bortset fra en sørgelig tae-kwon-do opvisning var resten af showet helt OK: Der var både dansere i opsigtsvækkende kustumer, stuntshow med motorcykler som hoppede over biler og gennem ildringe, 8-9 mand som balancerede på en motorcykel mens den kørte rundt.


Billeder fra åbningsceremoni (fra venstre Kyrre Lee, Ralf, Frank Sparby, og Trond Nesseter)


Vi satte os for enden af tribunen, men blev guidet hen på forreste række til behagelige stole, som tydeligvis var sat frem til os. Sportsministeren og en række andre holdt tale og Sri Lankansk TV filmede hele sceancen – herunder de udenlandske skytter som meget heldigt jo netop sad på forreste række. Bagefter blev de udenlandske skytter som de første guidet hen til buffeten, hvor vi kort hilste på Sportsministeren og tog for os af retterne. Vi havde dog travlt med at komme tilbage til hotellet og få sovet ud, inden skydningen startede næste morgen.

Squaddingproblemer…
Da vi ankommer på banen, er der endnu ikke postet squadding-lister, så ingen ved hvem de er på hold med og hvor de skal starte. Det viser sig, at skytterne stort set er jævnt spredt for alle squads, men vi får det rettet så Even, Bob Wilhelm (australien) og jeg kommer på squad med de gode standard-skytter (bl.a. fra filippinerne). Squad-disciplinen er en by i Rusland og så snart philipinerne er færdige, rykker de videre til næste stage og begynder at skyde uden os andre. Det resulterer i at squaddet opløses og til rest står Even, Bob og jeg, så derefter får besked på at gøre det samme.


Resterne af squad 2, Ralf, Bob, og EvenSkydningen
Varmen og luftfugtigheden var slem – du når lige at tage ProGrip på, og inden du når at load&make ready er sveden kommet igen. Vi drak 4½ liter vand om dagen uden at skulle tisse én eneste gang – alt svedes ud!


En svedig fætter.


Stagene var filippinsk inspirerede stages – dvs. masser af cirkus-skydning: Poppere, der aktiverer forsvindende mål, opdukkelige mål, mange movere og en del svingere


Et par skydebilleder – Ralf og Bob i aktion


Desuden havde man lagt en standard-exercise ind i programmet – dvs. stående, knælende og liggende skydning bag barrikade på 30 meter. Standard-exercices er ren og skær ”skill-test”, som er ret kedelig at skyde. Selvom jeg klarede mig ret godt på denne stage, er det alligevel lidt ”gaab”.


Billede af standard exercise


Desuden var der to stages, hvoraf den ene foregik stronghand i total mørke, med et blåt udrykningsblink som eneste lyskilde. Der kommer det lige så meget an på held som skydetallent og den slags hører ikke hjemme i en level 3.


Her ”ses” En af de lokale skytter i aktion på mørkestagen


Resten af stagene fra ret gode – med mange lange afstande og små mål. Dog gjorde afstandene at stagene ikke var særligt dynamiske at skyde.

Så til resultaterne:
Even Skaarer skød godt – han lavede få fejl på trods af varmen og luftfugtigheden – og vandt velfortjent, og fik dermed hans første Presidents Medal på IPSC-Pistol. Samtidig vandt han en Armscor 1911 pistol. Stort tillykke. Jeg skød dårligt, lavede mange fejl (tabte magasiner og manglende timing af cirkusstagene gjorde at jeg stod og ventede på en del mål). Jeg prøvede at abstrahere væk fra varmen og luftfugtigheden, men det lykkedes ikke. At jeg reelt havnede på 2. pladsen er lidt af et mirakel, men der har åbenbart været flere der har lidt under varmen og fugtigheden. 3. pladsen i Standard blev vundet af den philipinske mester Lyndon Byrago.


Even Skaarer nr. 1 (til højre i billedet)Shoot-off foran Sportsministeren og TV.
De 8 bedste skulle i Shootoff, hvilket blev filmet af mindst 2 tv-hold. Tribunen var pakket af mennesker og 2 ministre (Sportsministeren og en minister for The og Gummi) samt følge. Begge ministre er i øvrigt aktive IPSC-skytter.


Stemningsbilleder fra shootoff


Even og jeg klarede første runde ganske let. I semifinalen vandt jeg mod philippineren, men blev tvunget ud i en reshoot pga. særegne regler for shootoff på Sri Lanka: Normalt skal magasinskift ligge efter første og inden sidste skud – skytten bestemmer selv hvor. Men i Sri Lanka skulle magasinskiftet åbenbart ligge efter næstsidste popper og umiddelbart inden stoppopperen. Lidt befippet over skulle skyde igen mod én jeg lige har banket, skyder jeg for hurtigt og upræcist og filippineren vinder overlegent. Even Skaarer går glat igennem indledende runder og semifinalen, men taber til filippineren i finalen.

Opvisningsskydning foran ministre og TV.
Efter shootoff’en bliver 5-6 af de bedste skytter udvalgt til noget publicity-stunt. Vi skal skyde nogle stages foran ministrene, Sri Lankansk TV og en kødrand af mennesker. Even og jeg er blevet bedt om at deltage, for at repræsentere standardskytterne. De 4 andre er Martin Kaminiszek, Tjekkiet (Open), Miroslav Havliszek, Tjekkiet (Open), Michael Ku, filippinerne (Open) og ladyskytten Gracie Tan, Hong Kong (Open).


Ralf i gang med opvisningsskydning

 


Even med Sportsministeren (midt) og Minister for The og Gummi (til højre)


Det er en ganske uvant fornemmelse at skulle performe foran live TV, ministre og alle tilskuerne. Speakeren annoncerer navn og land på skytten, der går ”på scenen” og folk klapper. Nervøsiteten melder sig: ”Bare jeg ikke fucker det op”. Det går nu egentlig OK, og vi giver den alle gas for at det skal gøre sig godt på TV, men omvendt skyder vi ikke bare ud i det blå. Speakeren går nemlig rundt til hver eneste skive og meddeler træfferne over speaker-anlægget.

Pyh – godt det nu er overstået, og vi tager hjem til hotellet skifter til ”galla” og drager afsted til Award-ceremomi’en, hvor det norsk-dansk-australske bord hurtigt bliver berømt/berygtet for vores samling af tomme ølflasker :-)

3 dage tilbage…
De sidste dage brugte vi som turister (så et tempel) og ellers kørte vi 8-9 timer op i bjergene. Kaptajn Kommandør Kabila, havde lånt flådens bungalow ”Glendevon” samt 4 tjenere – alt sammen et levn fra briternes kolonitid (ja, også tjenerne ;-) ). Man følte sig som et overklasseløg fra kolonitiden. I kolonitiden var der desværre en del fluer i køkkenet, og vores mad var heller ingen undtagelse. I min karrysuppe konkurrerede 3 fluer i rygcrawl – den midterste vandt. Så jeg spiste tappert de to andre – ”survival of the fittest” og alt det der :-). To af nordmændene var dog ikke så glade for de ekstra proteiner i maden og sprang over (tøsedrenge). Anyway – det var også en oplevelse…

Til slut vil jeg vise et par billeder fra vores tur i bjergene, Glendevon-bungalow’en naturen – jungle og bjergene – er spektakulære for alm. danskere – men se selv.


Billeder fra turen op i bjergene
A cup of tee before dinnerKonklusion
Sammenfattende må sige at vi fik VIP-behandling: Invitation til cocktailparty’s, dinner, gratis transport, tilknytning af en liason-officer, der skulle sørge for vores transport, ve og vel (Lieutenant Commander Fernando). Omkring mathcen – ja, der var nogle ting der kan forbedres (squadding, resultatformidling, stagedesign, chronystage), men i forhold til at det er deres første internationale level III match, har de gjort et flot stykke arbejde. Næste gang vil fejltagelserne bestemt være rettet, og de sagde selv at de næste gang går efter at lave intet mindre end den ”perfekte match”.

Om jeg ville tage tilbage igen – ja, bestemt. Folk er utroligt venlige og hjælpsomme og jeg føler de virkelig har lagt sig i selen, for at holde røven oppe på os udenlandske skytter. (Særlig mad til vestlige skytter på banen, gratis drikkevarer, gratis transport etc.)

I øvrigt arbejder holdet bag matchen på til næste gang, at arrangere meget billige billetter og voldsomme rabatter på hotel til mere end bare 1 skytte fra DK. Hvor godt tilbuddet bliver må vi vente at se, men er vi heldige, tror jeg at DSF næste gang kan stille med 1 eller 2 hold til Sri Lanka’s næste level III match.


Til slut en tak til nogle af personerne, der har lagt meget energi i denne match:
Vice AirMarshal Elmo Perera,
Chairman of Airport & Aviation Services Hemasiri Fernando,
Captain Errol Dharmaratine (Master Mariner)
Colonel Ananda Chandrasiri (Commander Engineer Brigade, President National Rifle Association)
Managing Director Dushan Wijewickrama,
President of NROI Sarath De Zoysa.
Dallas Martenstyn Secretary to the Steering Committee

Også stor tak til det norske hold for stor underholdningsværdi og godt selskab på hele turen:
Frank “who’s-your-santa” Sparby,
Kyrre “jeg-spiser-altså-ikke-de-fluer” Lee
Trond ”jeg-spiser-dem-heller-ikke” Nesseter
Even ”det-er-ikke-portning-det-er-lightening-cuts” Skaarer

 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2019 RocketTheme Joomla Templates