DSF
Dansk Skydnings Fremtid
Skrevet af Bestyrelsen i DSF   
Fredag, 01. december 2006 13:13
Hej alle

Som I sikkert er blevet bekendt med, ønsker Justitsministeriet nu at blande sig i de danske skydediscipliner. Dette kan komme til at betyde at skydninger, der indeholder træk og bevægelse, vil blive forbudt. Dette vil for vores vedkommende betyde at vores internationale discipliner IPSC, PPC og Steel Challenge vil blive forbudt i Danmark som det eneste land i Verden! Tillige vil andre organisationers skydninger som Sekundskydning på riffel samt Jagtsti og Cowboy Action også blive ramt.

Begrundelsen vi får fra Justitsministeriet er manglende sikkerhed ved træk og bevægelse med ladt våben. At ministeriets egen sikkerhedsekspert har udtalt at vores aktiviteter kan udføres fuldt så forsvarligt som al anden dansk skydeidræt ændrer ikke deres holdning. At vi har dyrket denne idræt i 30 år uden uheld ændrer ikke deres holdning. Når vi så anmoder om ekspertudtalelser og beregninger til støtte for deres holdning får vi at vide, det får vi ikke! Man føler sig hensat til Enevælden...

Og sært nok tillades (endnu) bevægelse med ladt våben under jagt, hvor grupper i almindeligt terræn bevæger sig rundt med ladte våben, medens der hos os er én skytte ad gangen under
kommando af en bane kommandør på et i øvrigt afspærret område.

Ser vi på den danske våbenlov som sådan så er det en god lovgivning, men desværre har diverse cirkulærer ødelagt det ellers gode grundlag. Vi må konstatere at de kræfter indenfor politiet der skal rådgive vores embedsmænd ikke ønsker skydning som idræt og i væsentlig grad mangler en forståelse for hvordan man skal skelne mellem lovlig brug af våben og kriminelles brug af våben.

DSF’s bestyrelse og Dansk Skytte Union ser alvorligt på denne udvikling og vil på alle måder prøve at standse den. I den forbindelse har vi brug for din hjælp på flere fronter.

Et af de forslag som bestyrelsen er kommet med er at få skytterne til at skrive til en politiker. Vi kunne godt tænke os at du skrev et brev til en politiker efter eget valg, og så sendte dit brev til bestyrelsen. Vi kan så, når tiden er rigtig, bruge brevene til at påvirke vores politikere. Der må være nogle derude blandt jer der har noget på hjertet og som kan skrive et godt brev.

Grunden til at vi ikke ønsker at breve går direkte til politikerne er, at vi gerne fra bestyrelsen vil kunne styre udviklingen. Ingen af de indsendte breve vil blive afsendt uden din accept og uden en dialog med dig.

Prøv at være lidt kreativ og giv din mening til kende.

Konsekvensen vil bl.a. være at det Nordiske samarbejde om afholdelse af Nordiske Mesterskaber i vores discipliner IPSC, PPC samt Steel Challenge omgående skal indstilles. Samt at al træning, sikkerhedsuddannelse og stævneaktivitet herhjemme i disse discipliner omgående skal stoppes.

Husk når du skriver, at det ikke kun handler om skydesportens fremtid men det faktum, at man nu vil ulovliggøre visse former for international idræt i Danmark! Og dette uden nogen som helst form for dokumentation! At man fra borgerligt politisk hold nu vil regulere hvad idræt man dyrker og hvilke fritidsaktiviteter man må have burde kunne få de fleste politikere op af stolen.

I øvrigt vil vi meget gerne have input fra dig hvis du har nogle gode ideer eller tanker om hvordan vi kan komme videre. Venligst kontakt formanden på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Følg med i sagen her på Dansk Skydnings Fremtid, hvor vi vil samle alt der bliver skrevet og sagt. Du finder samlingen af dokumenter i menuen til venstre, under overskriften Dansk Skydnings Fremtid.

De bedste hilsner
Bestyrelsen
 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2021 RocketTheme Joomla Templates