DSF For skytter Stævneberetninger Göteborg Open 2006 (Opdateret)
Göteborg Open 2006 (Opdateret)
Skrevet af Jens Faurschou   
Tirsdag, 04. Juli 2006 14:52Der var smil, der var sol og højt humør da dette års Åbne mesterskaber i IPSC Open og Production løb af stablen i Göteborg i den forløbne weekend.

Som sædvanligt havde svenskerne været i deres kreative hjørne og bygget nogle spændende stages.

Vi var 13 danskere, der havde taget turen på de ca. 330 km. op til den nordlige del af det sydlige Sverige, det svenskerne kalder Götaland. Og alle læsere tænker: Men fik I medaljer? Svaret er: Ja vi gjorde!

Mit squad startede på stage 8 og er her ved at gøre klar


Hvilke medaljer fik vi så i denne helt utrolig hårde konkurrence? Det må I vente med at få at vide til senere i artiklen. Først lidt om matchen.

Steen Franta fra mit squad med sin Open pistol på stage 11.


Hvem var så på samme squad som mig? Det var Klaus Fristrup, Peter Stausholm, Peter Schieck, Bo Stampe Madsen, Tine Sødergren, Liselotte Holbech, Gert Skjoldager, Steen Franta, Karsten Sørensen og ikke mindst K.B. Svendsen.

Resultaterne kan I læse af resultatlisterne, men hvordan gik det ellers? Det gik forrygende. Der gik jo en del tid med at vente på at squad’t før os blev færdige. Det gav anledning til vældig megen hygge. Under begrebet hygge skal også forstås massiv mopning og drilleri på den gode måde. Skønt alle squad’s deltagere ifølge deres respektive dåbsattester er voksne, må vi konstatere, at de af os der har børn, ikke kan se disses evner store nok til at overgå os ”voksne” i pjat, fjolleri og leg. Det er bare kanon. Eller sagt på en anden måde: Vi havde det skide sjovt!

ROeren ser helt guddommelig ud i sollyset, men det var scoren vist ikke efter Schiecks udtryk at dømme


Og hvordan gik det ellers? For mit eget vedkommende skal det siges, at jeg er indtrådt i en meget fin loge. Logen er kun for Open pistolskytter. Og indtil videre er den kun for uheldige logebrødre, der er ekstremt uheldsramt! Når en skyder ikke virker som den skal, kaldes det som bekendt for en funktionsfejl. Typisk symptom er, at man trykker på aftrækkeren, og det sker der så absolut intet ved. Det er selvfølgeligt særdeles uheldigt, når sporten handler om at ramme så præcist som muligt på den KORTEST mulige tid.

Steen Franta igen


På mit squad var vi tre Open-skytter: K.B. Svendsen (og han er jo i en kaliber for sig selv… altså senior!), Steen Franta og mig selv. De sidste to nævnte er æresmedlemmer i førnævnte nyetablerede loge. Vi hørte ”Funky Brothers” trænge ind gennem vores hovedtelefoner et par gange. Det tog ikke lang tid før både Steens og min utrolige intelligente hjerner havde fundet ud af at begrebet funktionsfejl gav anledning til en ny opfattelse af ordet ”funky”. Vi var begge meget overraskede over ikke at blive nr. sidst.

Liselotte in action på stage 9


Jeg havde min debut i Open klasse. Og det med en pistol jeg havde kendt kortere tid end det tager at eliminere en håndfuld iskolde dugbeklædte colaer i sommervarmens hede. Jeg har lært meget gennem denne match. At skyde Open Class er en helt ny verden. Det er ikke nemt, det er anderledes. Teknikken er anderledes, og ammunitionsproblematikken er stor. De åbne skydere er vanvittige følsomme m.h.t. den rigtige ammunition. Er den samlede patronlængde korrekt, er krudtet det rigtige til lige netop den pistol med lige netop den kompensator og den konstruktion? Har projektilet den rigtige længde og ikke mindst den rigtig runding? En rundnæset ammunition er et vidt begreb. Hvad er rund? Jeg har nu bevæget mig ind i en helt ny verden…

Sasha lignede ikke en, der kun var igang med sin anden sæson


Mens vi var i Göteborg, kørte der et helt andet show, nemlig Robbie Williams koncerter på same tid. Det fandt jeg ud af, da jeg skulle bestille hotelværelse. Der var TOTALT udsolgt flere uger før. Til gengæld var det ikke store problem at finde et godt sted at spise om aftenen. Göteborg er faktisk en spændende by med mange muligheder for stort set en hver smag.

Kø for gennemgang af en stage


Så skal der lades i en fart...


…og så af sted, mens Roeren sikrer, at alt foregår på en sikker måde


Peter Munk ”Kokken” Andersen fortæller lige nogle sandheder under frokosten


Squad’et var vilde med Tines stil…


…ja vi var. Sorry Tine.


Der blev ventet…


…og ventet på præmieoverrækkelsen


Og sørme om der ikke var medaljer til det danske Production Team. Fra venstre: Lars Hagemann, Jack Rømer og Peter Stausholm


Og også medaljer til det danske Pistol Open Team. Fra venstre: K.B. Svendsen, Steen Franta og Jens Faurschou. Tim Andersen og Steen Nitschke var også med på teamet.


Tine (tv) og Liselotte (th) fik h.h.v. sølv og bronce i Ladies Class


Men den flotteste præstation var Mats' førsteplads i Standard Pistol. Dermed også den 2. President Medal. Flot præstation.En herlig match med masser af medaljer.

Se Tim Andersens videoer her:

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4

Video 5

Se også billeder fra Tim her
 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2019 RocketTheme Joomla Templates