DSF Nyheder IPSC Licens- og sikkerhedskursus
Licens- og sikkerhedskursus
Skrevet af Knud-Erik Poulsen   
Torsdag, 10. april 2003 11:30
To kolde dage på Hanebjerg Skyttecenter.
Licens- og sikkerhedskursus.


I weekenden 5. + 6. april 2003 blev der igen afholdt IPSC Licenskursus på Hanebjerg. I alt 10 skytter havde tilmeldt sig. Kurset startede lørdag morgen d. 5. kl. 08.00 med morgenmad og kaffe. Herefter gennemgik Steen den teoretiske prøve, som alle skytter forinden havde indsendt (i alt 140 spørgsmål). Mens dette forgik, var en række frivillige hjælpere gået i gang med at bygge de baner, som licens-aspiranterne skulle bruge til deres træning. Vejret var tørt, men der blæste en kold vind fra nord, og temperaturen var ikke meget over ca. 5 grader. Det lovede til at blive to kolde dage.Efter den teoretiske gennemgang skulle aspiranterne nu i gang med selve den praktiske træning. Udstyr og våben blev taget på i Safety Zone. Skytterne var opdelt i 2 hold med hver sin RO (Range Officer), som skulle varetage skytternes træning og rådgive den enkelte deltager. Der blev startet med simple øvelser, men efterhånden blev sværhedsgraden sat op til også at omfatte bevægelse og skydning bag barrikader. Under alle øvelserne holdt RO'en grundigt øje med den enkelte skytte for at kontrollere at skytten overholdt pegevinklerne og hele tiden holdt fingeren uden for aftrækkerbøjlen under våbenbetjening og under bevægelse.

Midt på dagen blev der afholdt frokost. Træningen fortsatte om eftermiddagen og sluttede ca. kl. 17.Om søndagen mødte skytterne også kl. 08.00 og efter en kort gennemgang af lørdagens træning startede søndagens træningsprogram. Ved frokosttid var alle kommet igennem det omfattende program og var nu klar til selve prøven, som skulle foregå om eftermiddagen.

Prøven omfattede 4 stages som hver skytte skulle gennemgå uden sikkerhedsmæssige fejl. Kl. ca. 16 var alle skytterne kommet igennem og alle bestod kurset. Tillykke til alle, som nu har mulighed for at skyde IPSC både herhjemme og i udlandet.Alle skytter var meget tilfreds med kurset og syntes at det havde været særdeles udbytterigt - selv om det havde været en kold omgang. Er du også interesseret i et IPSC-Licenkurs, så se mere her......

Forfatter og billeder: Knud Erik Poulsen


 
Copyright © Dansk Sportsskytte Forbund 2003-2021 RocketTheme Joomla Templates